logo

Blog

Wat kan je doen als een kind gepest wordt?

woensdag 20 november 2013 08:09

Lotte zat in groep zeven en ze lag er uit. Niemand wilde meer met haar spelen, niet op school. niet thuis.  Moeder had al veel gesprekken met de juf gevoerd. Die was welwillend om Lotte te helpen in contacten met andere kinderen, maar het hielp niet. Moeder deed zelf wat ze kon: kinderen uitnodigen thuis, meegaan met schooluitjes, meehelpen met schoolfeestjes. Er veranderde eigenlijk niks.

Pesten

dinsdag 21 mei 2013 15:52

Pesten is in, althans erover praten. In programma’s op de TV vertellen mensen over hoe ze vroeger gepest zijn en wat dat met hen heeft gedaan. De gevolgen zijn doorgaans niet mis: er is mensen veel leed berokkend.  Je hoopt dat de pesters van weleer eens zouden zien wat ze hebben aangericht.  

Wat verbeelding doet

zondag 30 december 2012 11:49

Toen Brechtje (haar naam is gefingeerd) 4 jaar was gingen haar ouders uit elkaar. Het werd wat je noemt een vechtscheiding. Het lukte haar ouders niet om samen een goed ouderschapsplan en een goede omgangsregeling op papier te zetten. Moeder vroeg mijn hulp hierbij en vader stemde daar mee in.

De grootste stap in een kinderleven.

donderdag 20 september 2012 16:16

De zomervakantie is voorbij en alle (leerplichtige) kinderen zijn weer back to school. Het is een gebeurtenis die de krant niet haalt. Dat is wel eens anders geweest.

Beeldschermen en het fysieke leven

woensdag 15 februari 2012 09:11

Ik droom van een keuken: een droomkeuken, inderdaad. Toegegeven koken is niet mijn grootste hobby. Het begint al met het slepen met boodschappen, menu’s bedenken, dan de regie voeren over pruttelende pannen die net van het vuur moeten als jij ook nog iets anders moet doen. Nee, dan mijn droomkeuken: daar gaat het er helemaal anders aan toe.

Wij geloven niet…in deze Sinterklaas

dinsdag 15 november 2011 14:13

Laat ik voorop stellen: ik ben een fan van Sinterklaas. Als kind vond ik het dan wel niet helemaal eerlijk dat hij in Amsterdam aankwam met de stoomboot en niet eens aan kwam varen in het dorp aan de rivier waar ik woonde en dat een zeer geschikt havenhoofd had om aan te meren.

Pjotr heeft ADHD

maandag 24 oktober 2011 07:25

Zenuwachtig met zijn sleutelbos friemelend staat Pjotr bij mij op de stoep. Wat staat hem nu weer te wachten in zijn niet altijd even overzichtelijke leven. Met z’n schoolboeken in z’n tas mag hij naar die mevrouw met wie hij eerder al een keer heeft gesproken. Toen begreep hij eigenlijk ook al niet wat ze van hem wou.

I only have one fear

vrijdag 02 september 2011 09:47


I ONLY HAVE ONE FEAR, THAT I RUN OUT OF BEER lees ik op de rug van een jongen van ongeveer 16 jaar als ik langs hem heen fiets. We zijn op vakantie aan de kust. Je zou hem met deze tekst verwachten op een camping tussen muren opgebouwd van kratten bier. Niets is minder waar. Hij staat knus met wat ik aanneem zijn moeder en een jonger zusje, een briefje te lezen dat aan boom bungelt. Het ziet er uit dat ze mee doen aan een speurtocht op de fiets. Een beetje knullig voor zo’n knul.

Kinderen met Funny Brains

maandag 13 juni 2011 19:09

In de blog “straffen en belonen"  introduceerde ik de term ‘Funny Brains’ en beloofde ik te vertellen wat ik daaronder  versta.  Bij straffen en belonen ging het erover hoe je het handig aanpakt als je wilt dat je kind naar je luistert. “Als de tips die ik daar geef niet werken”, schreef ik,” kan het zijn dat uw kind anders leert”.  Dan heb ik het over een kind met ‘Funny Brains’. Oef, wat maak ik het ingewikkeld.

Vierkante ogen

vrijdag 06 mei 2011 15:31

In een eerdere blog gaf ik al aan dat naar mijn mening ouders zelf niet persé gelukkig worden van het hebben van kinderen, maar dat als ze eenmaal kinderen hebben, ze hen ook wel heel graag gelukkig zien. Maar hoe ziet dat geluk er dan uit? Spelen we evenementenbureau: altijd een aantrekkelijk uitje in de aanbieding; geef je net zo veel schermtijd aan je kind als het wenst?  Mag het net zo vaak van sport en hobby veranderen als het zelf wil?
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 2